Hebben zonnepanelen onderhoud nodig?

Onderhoud van zonnepanelen en omvormer

Zonnepanelen hebben weinig onderhoud nodig. Eventueel vuil wordt namelijk automatisch van uw zonnepanelen afgespoeld door regen of sneeuw. Het is echter wel belangrijk om uw zonnepanelen regelmatig te controleren op eventueel vuil dat is achtergebleven, zoals bladeren of stof. Als dit vuil blijft zitten, kan dit namelijk een negatief effect hebben op de opbrengst Zo kunnen de zonnepanelen door vuil wel 2% tot 3% aan rendement verliezen. Zorg er daarom voor dat uw zonnepanelen schoon zijn, om een hoge opbrengst te garanderen.

U kunt hiervoor ook een meerjarenafspraak met ons maken. Jaarlijks reinigen we de panelen dan 1 x met osmosewater. De kosten hiervoor bedragen € 75,- per jaar voor een systeem t/m 16 panelen, € 100,- voor een systeem t/m 25 panelen. Systemen vanaf 26 panelen zijn op aanvraag.

Contact opnemen

Zonnepanelen thuis

Inspectie omvormer, panelen en dak

Ook is het belangrijk om uw zonnepanelen en de omvormer jaarlijks te inspecteren, of te laten inspecteren, op eventuele beschadigingen of defecten. Hiervoor zorgt u niet alleen voor een hoog rendement, maar ook voor een extra lange levensduur. Hiervoor kunnen wij een APK beurt aan uw installatie uitvoeren. De ZON APK.

Wat doen we hiervoor?

Jaarlijks reinigen we de panelen met osmosewater en inspecteren we de bekabeling visueel. We controleren de AC en DC aansluiting van de omvormer, maken de omvormer schoon en meten de omvormer door.

De kosten hiervoor bedragen € 225,- per jaar voor een systeem t/m 16 panelen,  € 250,- voor een systeem t/m 25 panelen. Systemen vanaf 26 panelen op aanvraag.

We kunnen het onderhoud van uw PV systeem ook combineren met het onderhoud van uw dak, onze dakwerkzaamheden worden immers door dakdekkers uitgevoerd.

Vraag naar de mogelijkheden