Hebben zonnepanelen onderhoud nodig?

Onderhoud van zonnepanelen en omvormer

Zonnepanelen hebben weinig onderhoud nodig. Eventueel vuil wordt namelijk automatisch van uw zonnepanelen afgespoeld door regen of sneeuw. Het is echter wel belangrijk om uw zonnepanelen regelmatig te controleren op eventueel vuil dat is achtergebleven, zoals bladeren of stof. Als dit vuil blijft zitten, kan dit namelijk een negatief effect hebben op de opbrengst Zo kunnen de zonnepanelen door vuil wel 2% tot 3% aan rendement verliezen. Zorg er daarom voor dat uw zonnepanelen schoon zijn, om een hoge opbrengst te garanderen.

Zonnepanelen thuis

Inspectie omvormer, panelen en dak

Ook is het belangrijk om uw omvormer jaarlijks te inspecteren, of te laten inspecteren, op eventuele beschadigingen of defecten. Hiervoor zorgt u niet alleen voor een hoog rendement, maar ook voor een extra lange levensduur. Hiervoor kunnen wij een APK beurt aan uw installatie uitvoeren. De ZON APK.

Wat doen we hiervoor?

Jaarlijks controleren we de AC en DC aansluiting van de omvormer, maken de omvormer schoon en meten de omvormer door. De kosten hiervoor bedragen € 175,- per jaar voor een systeem t/m 25 panelen. Systemen vanaf 26 panelen op aanvraag.


Vraag naar de mogelijkheden