Zonnepanelen voor de zaak

Zonnepanelen voor bedrijven: een slimme keuze

Ook voor bedrijven zijn zonnepanelen een slimme keuze. Niet alleen reduceert u kosten, u werkt ook nog eens mee aan een duurzamere wereld. Twijfels over de investering? Die zijn niet nodig. Vaak wordt de investering al binnen 3 tot 5 jaar terug verdiend. Daarna heeft u nog minimaal 20 jaar uw eigen stroom. Bovendien geeft u uw bedrijf een duurzamere uitstraling.

Bij het plaatsen van 50 panelen of meer wordt vaak een Scope 12 keuring gevraagd door de verzekeraar. Een Scope 12 inspectie is niet bij Wet verplicht, maar kan door contractuele overeenkomsten en/of verzekeringsmaatschappijen wel rechtelijk worden verplicht. Onderdeel van die Scope 12-keuring is de constructieberekening van het dak. Hierbij wil de verzekering weten of het dak met zonnepanelen voldoet aan de gestelde NEN-normen. Zo weten ze zeker dat het dak niet verzakt, scheurt of instort. Deze dient door de opdrachtgever te worden aangeleverd voor de keuring.
Een Scope 12 keuring wordt door een externe inspecteur uitgevoerd. Wij kunnen deze keuring desgewenst voor u regelen.

Verbruikt uw bedrijf of instelling (Wet milieubeheer-inrichting) per jaar vanaf 50.000 kWh elektriciteit of 25.000 m³ aardgas(equivalent)? Dan bent u op grond van het Activiteitenbesluit milieubeheer verplicht om energiebesparende maatregelen te nemen met een terugverdientijd van 5 jaar of minder. Dit is de energiebesparingsplicht.

Zonnepanelen voor bedrijven

Subsidies voor uw zakelijke zonnepanelen

Wanneer u voor zonnepanelen op uw bedrijfspand kiest, komt u ook in aanmerking voor subsidies. Er zijn op dit moment twee subsidieregelingen.

Ja, de overheid stimuleert het investeren in duurzame maatregelen. Onder andere door de Energie-investeringsaftrek en de Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek.

EIA (Energie InvesteringsAftrek)

Investeringen zijn een goede manier om de hoge belastingdruk te verlagen. De Energie-investeringsaftrek (EIA) is in het leven geroepen om het gebruik van duurzame energie te stimuleren. Energiebesparende bedrijfsmiddelen die in aanmerking komen voor de EIA subsidie zijn opgenomen in de Energielijst die jaarlijks gepubliceerd wordt door de RVO. Zonnepanelenbezitters mogen eenmalig 45% van de totale investeringskosten aftrekken van hun fiscale winst.

Lees meer over EIA

EIA

KIA (KleinschaligheidsInvesteringsAftrek)

Naast EIA mag u de ‘gewone’ Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA) toepassen. De KIA is in het leven geroepen om het investeren in bedrijfsmiddelen te stimuleren. Door middel van deze regeling kunt u tot maximaal 28% van uw investering in zonnepanelen extra aftrekken van uw winst.

Lees meer over KIA

Uw totale voordeel hangt geheel af van uw specifieke situatie en kunt u het beste met uw boekhouder of accountant afstemmen. Uiteraard kunnen wij u wel adviseren hierin.

Daarnaast kunt u gebruik maken van SDE regelingen. Dit is maatwerk en ook hierbij kunnen wij u van dienst zijn.

Is uw pand geschikt?

Om te bepalen of uw bedrijfspand geschikt is, komen wij altijd ter plaatse kijken. Onze specialisten bekijken wat er mogelijk is en waar u rekening moet houden. De plaatsing wordt enkel uitgevoerd door vakmensen. Zo wordt de montage uitgevoerd door dakdekkers en de aansluiting door gecertificeerde elektriciens. Onze dakdekkers controleren ook meteen uw dak en zullen de bevindingen met u delen. Hierbij kunnen kleine herstelwerkzaamheden direct worden uitgevoerd. Zo kunnen wij ook gerust 10 jaar garantie bieden op de montagewerkzaamheden.

Onze voordelen

Als u de zonnepanelen door ons laat plaatsen en aansluiten haalt u het beste van 3 werelden in huis.

  • Bij onze leveranciers kopen wij alleen de beste producten.
  • Het systeem wordt door dakdekkers op uw dak geplaatst en niet door een paar handige mannetjes.
  • Het systeem wordt door een erkende elektricien aangesloten die volgens de laatste normen en regelgeving alles aansluit. Indien gewenst kan hij tegelijkertijd zelfs uw meterkast aanpassen of vervangen zodat deze ook weer aan de laatste normen voldoet.

Wij maken gebruik van steigers, liften, en indien nodig hijskranen omdat we zowel voor onze werknemers alsook voor uw eigendommen goed willen zorgen.

contact opnemen