Zonnepanelen voor VvE’s

Informatie voor VvE’s

Als VvE of lid van een VvE is het interessant om te investeren in zonnepanelen. Naast de energie die opgewekt wordt voor de algemene voorzieningen is er vaak ook ruimte om energie op te wekken voor de eigenaren van de woningen of appartementen. Dus de algemene stroomkosten gaan omlaag en ook uw eigen energielasten. Over de ruimte op en het gebruik van het dak zullen afspraken gemaakt moeten worden met de VvE. Door de installaties te combineren is er een kostenbesparing in de investering te realiseren. De investering verdient zich vaak al binnen 3 tot 5 jaar terug. Daarna heeft u nog minimaal 20 jaar eigen stroom.

Er kunnen systemen per appartement / woning geplaatst worden waarbij de opbrengst voor de eigenaar is. Ook kan er een systeem worden geplaatst voor de gezamenlijke voorzieningen zoals lift en verlichting.

Bij het plaatsen van 50 panelen of meer wordt vaak een Scope 12 keuring gevraagd door de verzekeraar. Een Scope 12 inspectie is niet bij Wet verplicht, maar kan door contractuele overeenkomsten en/of verzekeringsmaatschappijen wel rechtelijk worden verplicht. Onderdeel van die Scope 12-keuring is de constructieberekening van het dak. Hierbij wil de verzekering weten of het dak met zonnepanelen voldoet aan de gestelde NEN-normen. Zo weten ze zeker dat het dak niet verzakt, scheurt of instort. Deze dient door de opdrachtgever te worden aangeleverd voor de keuring.
Een Scope 12 keuring wordt door een externe inspecteur uitgevoerd. Wij kunnen deze keuring desgewenst voor u regelen.

Zonnepanelen voor bedrijvenKunt u zonnepanelen plaatsen op uw bedrijfspand?

" />

Wat voor panelen en omvormers kunt u kiezen?

In de meeste gevallen wordt er gekozen voor zwarte panelen. Deze zijn mooier en hebben een betere opbrengst. Liggen de panelen buiten het zicht, wordt er ook vaak gekozen voor niet geheel zwarte panelen met een hogere opbrengst. Welke u ook kiest, wij plaatsen enkel topmerk panelen met de beste garanties. De omvormers die wij meestal gebruiken zijn van Solar Edge. Dit is een 1e klas merk waarbij u zelfs de opbrengst per paneel kan zien. Ook is deze omvormer geschikt om later een accu of domotica op aan te sluiten. De garantie op de materialen die wij leveren zijn minimaal 12 jaar en kunnen tot wel 25 jaar oplopen.

Is het dak geschikt?

Om te bepalen of de daken geschikt zijn, komen wij altijd ter plaatse kijken. Onze specialisten bekijken wat er mogelijk is en waar u rekening moet houden. De plaatsing wordt enkel uitgevoerd door vakmensen. Zo wordt de montage uitgevoerd door dakdekkers en de aansluiting door gecertificeerde elektriciens. Onze dakdekkers controleren ook meteen uw dak en zullen de bevindingen met u delen. Hierbij kunnen kleine herstelwerkzaamheden direct worden uitgevoerd. Zo kunnen wij ook gerust 10 jaar garantie bieden op de montagewerkzaamheden.

EIA

Subsidies op zonnepanelen

Subsidie zijn er niet maar de overheid stimuleert het aanschaffen van zonnepanelen wel middels de duurzaamheidslening. Hiermee kunt u tegen gunstige voorwaarden geld lenen om zonnepanelen aan te schaffen. Wij kunnen deze aanvraag voor u verzorgen. 

Onze voordelen

Als u de zonnepanelen door ons laat plaatsen en aansluiten haalt u het beste van 3 werelden in huis.

  • Bij onze leveranciers kopen wij alleen de beste producten.
  • Het systeem wordt door dakdekkers op uw dak geplaatst en niet door een paar handige mannetjes.
  • Het systeem wordt door een erkende elektricien aangesloten die volgens de laatste normen en regelgeving alles aansluit. Indien gewenst kan hij tegelijkertijd zelfs uw meterkast aanpassen of vervangen zodat deze ook weer aan de laatste normen voldoet.

Wij maken gebruik van steigers, liften, en indien nodig hijskranen omdat we zowel voor onze werknemers alsook voor uw eigendommen goed willen zorgen.

contact opnemen